Oprah is Coming to Australia, filming at the Oprah House in Sydney. How Exciting!

Beberapa jam yang lalu MetroTV menyiarkan sepenggal VT (video tape) tayangan Oprah yang membuat penontonnya di studio berjingkrak-jingkrak. Biasa sih Ratu Talkshow ini bikin orang gembira luar biasa, di akan sering kasi hadiah gitu, entah buku, mobil, uang, sovenir, dsb. Namun lain dari biasanya, untuk menutup Season 25 tayangan tersohornya, tampaknya tim Oprah ingin membuat sesuatu yang spektakuler. Penonton-penonton pun sontak menangis terharu. Karena semuanya dapat. Mereka semua diajak Oprah bertamasya ke Australia!! Sangat luar biasa karena Oprah dikabarkan belum pernah syuting program Oprah Show ini di luar Amerika Utara sebelumnya. Gambar di kiri ini adalah buktinya. Silakan lihat foto Oprah bersama pesawat Qantas sebagai sponsor (diwakili oleh John Travolta yang menjadi bintang tamu/sebagai pilot pesawat Qantas) di bagian bawah postingan ini. Info tambahan, Y+Tourism Australia mengeluarkan dana A$1,5 million untuk bekerja sama dengan Oprah. Mantap banget deh turisme advantages yang bakal mereka dapetin karena Oprah.

Saya  mendapatkan tayangannya di youtube, ini dia suasana haru-biru-nya;

Lalu ada juga video Oprah yang berbicara langsung pada pemirsa Australia. Ini videonya:

Menurut harian The Daily Telegraph, Oprah akan berjalan-jalan ke Astralia bersama 300 penontonnya yang beruntung plus 150 orang kru. Mereka akan memproduksi satu episode Oprah di Opera House (makanya diplesetin jadi the Oprah House) di bulan Desember 2010 ini. Diperkirakan tanggal persisnya antara tanggal 13 atau 14 Desember.  nantinya akan ada 2 episode mengenai Australia yang akan ditayangkan di USA di bulan Januari 2011.

Serunya, ada form untuk memesan tiket menonton program Oprah di Australianya. Tapi kalo daftar melalui formnya, akan dikirimkan informasi mengenai tiketnya.. Channel ten juga akan menjadi tempat pendaftaran nonton tiket nontonnya. Katanya bakal diundi dengan gaya Olympic Games ballot. Haha.. I really wish she came when I WAS THERE :d

Buat yang mau isi form-nya silakan pesan disini.  Sapa tauuu pas lagi ke Aussy pas-pasan banget diajak nonton Oprah.. Atauuu siapa tau dapet tiketnya Oprah sehingga tergerak untuk terbang ke OZ, haha.. Anyway.. Saya semangat nulis tentang hal ini karena saya sangat-sangat mengagumi Oprah Show. Apalagi beerapa hari yang lalu saya baru saja nonton di Metro TV tentang memori Michael Jackson di mata Oprah. Bikin saya terinspirasi untuk mengomentari tayangan tersebut di blog ini. Tapi mungkin belom sekarang.

Oya yang mau share experiences and pics tentang Aussy, Oprah juga menyediakan tempat dan waktu (halahhh..) Sapa tau juga ditayangin :p Silakan klik ini.

Sekarang info ini aja dulu deh..hehe.. Secara kok ya Oprah ke Australia gituuu.. So exciting walaupun saya nun jauh dari benua berlangit biru cerah itu🙂

Iseng-iseng tak berhadiah, saya ikutan little quiz-nya Oprah tentang how well you know Aussy. Parah, saya cuma dapet 40/100 points!!

Tapi lumayan ada koreksiannya, jadi nambah pengetahuan.. Ni saya share yaaa, biar kita lebih mengenal negeri beribu kota Canberra itu🙂

Out of 10 questions, you answered 4 correctly.

1. What percentage of Australians lives within 50 kilometers of the coast?
Sorry, you answered incorrectly. The answer is C: 85 percent. Australia’s coastline stretches almost 50,000 kilometers and is linked by more than 10,000 beaches—more than any other country in the world. More than 85 percent of Australians live within 50 kilometers of the coast.

2. Compared to Europe, how big is the Australian continent?
Sorry, you answered incorrectly. The answer is D: 50 percent larger. A land of wide-open spaces, Australia is about the same size as the 48 mainland United States and 50 percent larger than Europe.

3. Australia produces what percentage of the world’s precious opals?
You answered correctly. The answer is C: 95 percent. Australia produces 95 percent of the world’s opals and 99 percent of its black opals. In Coober Pedy, a town in South Australia, the world’s largest opal was unearthed in 1990.

4. Approximately how many kangaroos make Australia their home?
Sorry, you answered incorrectly. The answer is A: 40 million. The iconic kangaroo is unique to Australia and one of the most easily recognized mammals. There are an estimated 40 million kangaroos in Australia—more than when Australia was first settled.

5. Which of the following was not invented by an Australian?
Sorry, you answered incorrectly. The answer is D: Life jackets. Australians invented notepads (1902), the surf lifesaving reel (1906), aspirin (1915), the pacemaker (1926), penicillin (1940) the Hills Hoist clothesline (1946), the plastic disposable syringe (1949), the wine cask (1965), the bionic ear (1978), dual-flush toilet flush (1980), anti-counterfeiting technology for banknotes (1992) and long-wearing contact lenses (1999).

6. Australia supports at least how many species of plants?
Sorry, you answered incorrectly. The answer is D: 25,000 species. Australia supports at least 25,000 species of plants, compared to 17,500 in Europe. That includes living fossils like the Wollemi pine and the grass tree.

7. The worlds longest fence—the dingo fence—was built to _____.
You answered correctly. The answer is A: Keep sheep safe from Australia’s native dog. The world’s longest continuous fence—the dingo fence—was built to keep sheep safe from Australia’s native dogs and runs for 5,531 kilometers through central Queensland and South Australia.

8. Which Australian town is the nation’s largest producer of gold?
You answered correctly. The answer is B: Kalgoorlie. Kalgoorlie in Western Australia is Australia’s largest producer of gold.

9. Australia’s population density is how many people per square kilometer?
Sorry, you answered incorrectly. The answer is C: 2. Australia has the lowest population density in the world—only two people per square kilometer.

10. Which of the following is not one of the most popular languages spoken in Australia?
You answered correctly. The answer is C: Russian. More than 20 percent of Australians are foreign-born, and more than 40 percent are of mixed cultural origin. They speak 226 languages. After English, the most popular are Italian, Greek, Cantonese and Arabic.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s